Spiedini di pollo tandoori |
Spiedini di pollo tandoori
X 8 spiedini
12 cubetti di petto di pollo ( g. 500 circa )
12 cubetti di cipolla rossa
12 cubetti di ananas
200 g yogurt intero non zuccherato
½ limone
1 cucchiaino di aglio grattato
1 cucchiaino di zenzero fresco grattato
2 cucchiai tandoori paste ( o spezie per tandoori )
1 cucchiaio di garam masala
1 cucchiaio di paprika
1 cucchiaino peperoncino ( facoltativo )
Olio di arachidi
Sale q.b
8 spiedini di bambù
Preparate la marinata ; In una ciotola mischiate allo yogurt , il succo del limone, l’ aglio , lo zenzero, le spezie , il tandoori paste ( o le spezie per tandoori ), l’ olio e il sale .
(Oppure se volete potete condire con lo zenzero , l' aglio e le spezie il pollo , e l ' ananas e cipolle prima e poi mettere lo yogurt e l' olio .)
(Oppure se volete potete condire con lo zenzero , l' aglio e le spezie il pollo , e l ' ananas e cipolle prima e poi mettere lo yogurt e l' olio .)
Dividete la marinata in 2 ciotole in una mettete i cubetti di pollo , nell’ altra mettete i cubetti di cipolle e ananas ( ci sta benissimo ), volendo potete mettere anche dei cubetti di peperone.
Coprite le 2 ciotole e lasciate marinare in frigo per 2 ore o tutta la notte.
Togliete le 2 marinate dal frigo e lasciate a temperatura ambiente almeno 1 ora prima .
Nel mentre mette a bagno nell acqua gli spiedini di bambù ( 1 ora )
Eliminate la marinata in eccesso dal pollo , ananas, cipolla e infilzateli negli spiedini alternandoli .
Cuocete in forno caldo possibilmente con il grill a 250-270 per 20 minuti girandoli spesso e spennellando con olio.
Chicken tandoori skewers |
Chicken tandoori skewers
8 skewers
500 g. chicken supreme cut into cubs ( 12 )
12 diced red onion
12 cubes pineapple
12 cubes pineapple
12 cubes red pepper ( optional )
200 g plain yogurt
½ lemon juice
1 teaspoon garlic grated
1 teaspoon grated fresh ginger
2 tablespoons tandoori paste (or tandoori spices)
1 tablespoon garam masala
1 tablespoon paprika
1 teaspoon chilli pepper (optional)
Peanut oil
salt q.b
8 bamboo skewers
Prepare the marinade ; In a bowl mix the yogurt, lemon juice, garlic, ginger,
200 g plain yogurt
½ lemon juice
1 teaspoon garlic grated
1 teaspoon grated fresh ginger
2 tablespoons tandoori paste (or tandoori spices)
1 tablespoon garam masala
1 tablespoon paprika
1 teaspoon chilli pepper (optional)
Peanut oil
salt q.b
8 bamboo skewers
Prepare the marinade ; In a bowl mix the yogurt, lemon juice, garlic, ginger,
Garam masala, paprika, tandoori paste (or tandoori spices), the oil and salt.
Divide the marinade into 2 bowls in one place the diced chicken ,in the another place the diced onion and pineapple,( you can also use bell pepper cubes.)
Cover the bowl and marinate in refrigerator for 2 hours or overnight.
Pull the chicken from the fridge and let it come to room temperature.
Meanwhile soak bamboo skewers in water (1 hour)
Remove the excess marinade from chicken, pineapple, onion and skewer it alternately.
Cook in a pre-heated oven 250°-270° with a hot grill, turning occasionally, for 20 minutes or until the chicken is cooked through, brushing with oil.
Serve with fresh salad, rice ,or Indian bread .
Divide the marinade into 2 bowls in one place the diced chicken ,in the another place the diced onion and pineapple,( you can also use bell pepper cubes.)
Cover the bowl and marinate in refrigerator for 2 hours or overnight.
Pull the chicken from the fridge and let it come to room temperature.
Meanwhile soak bamboo skewers in water (1 hour)
Remove the excess marinade from chicken, pineapple, onion and skewer it alternately.
Cook in a pre-heated oven 250°-270° with a hot grill, turning occasionally, for 20 minutes or until the chicken is cooked through, brushing with oil.
Serve with fresh salad, rice ,or Indian bread .